Viajeros de casa

Na Queta i la tranquil·litat de Cerdenya

Amb ganes de desconnectar i gaudir d’un lloc que de primeres es coneix com a molt turístic en temporada alta però que per aquestes dates ens recorda a Menorca a l’hivern. Perfecte per poder passejar i gaudir de la bellesa dels seus racons amb tranquil·litat.La primera parada va ser Calgiari. Capital i ciutat que es troba al sud de l’illa. Vam poder visitar dos dels seus barris més importants, en primer lloc Castello, el cor de la ciutat que conté la Bastione de Saint-Remy, una preciosa fortificació del s.XIX, des d’on s’hi pot gaudir d’unes magnífiques vistes de tota la ciutat. A més a més, un cop segueixes els seus petits carrers empinats i plens de botigues pots arribar fins a la plaça del Duomo, on s’hi troba la Catedral de Cagliari i continuar fins el Palau Reial. El següent barri més imporant, Marina, és el barri coster, on s’hi troba el Palau Cívic, i pel qual es pot passejar al llarg del seu port, sota les arcades plenes de botigues, tratories i cafès.

Tant un barri com l’altre tenen tal quantitat d’Esglésies que no sóc capaç de recordar-hi els noms. Marxem de Calgiari i ens quedem amb el barri de Castello com lo imprescindible.Segona parada, l’Alguer. La ciutat més coneguda de l’illa de Cerdenya, segurament pel seu passat històric en comú amb Catalunya; potser no tant passat, al cap i a la fi, ja que s’hi poden trobar Senyeres per tota la ciutat. A més, els noms dels carrers segueixen estant escrits en italià i en català.

L’Alguer està situada dins una preciosa badia amb una platja d’arena fina i blanca de 6km., que arriba fins la població de Fertilia, la costa de la qual és coneguda com Riviera del Corall. Coneguda com la Barceloneta Sarda és coneguda per les seves platges, el seu centre històric i per ser un poble de pescadors que atrau avui en dia milers de turistes amb ganes passejar pels seus carrerons empedrats. De les muralles que envolten tota la ciutat vella, s’hi compten 7 torres, algunes d’elles es poden visitar i d’altres estan un poc atrotinades.

En definitiva, l’Alguer ha estat un passeig molt polit per fer i gaudir de petits detalls, com el fet de trobar-se amb un carrer de nom “Menorca”. Amb la única pega que em quedo és que al ser tant turística, en temporada baixa, és a dir, el mes de novembre molts museus, comerços i restaurants estaven tancats “ Chiuso”.Fins aquí la nova experiència illenca mediterrània que volia compartir amb tots vosaltres. Per a qualsevol consulta o consell, sempre a la vostra disposició.

Queta Valentin

Viatges Magon Team

Encuentra ofertas de vuelos
Adultos