Viajeros de casa

Equador, un país per descobrir.

En la actualidad Vicent García, es el responsable de nuestra oficina de Ciutadella y del Área Comercial de Viatges Magon. En este artículo, nos explica sus impresiones sobre su reciente Fam-Trip a Ecuador:

La darrera setmana d’abril de 2012 vaig anar a Equador amb la companyia Orizonia a un viatge promocional (Fam-Trip). L’expedició era de 16 agents de viatges. Allà vam tenir l’oportunitat de conèixer les principals ciutats, la seva gent i sobretot les seves tradicions.

Les històries i llegendes que amaguen aquests països de l’Amèrica llatina són fascinants. La cultura dels Inques, que van ser pobladors d’aquestes terres, ens deixa encara visibles construccions de pedra tallada i perfectament encaixada amb un estat de conservació increïble.
 

L’arribada dels espanyols durant el segle XVI va deixar una marca que és perfectament visible tant amb les construccions de palaus i cases senyorials a les principals ciutats, com amb la descendència espanyola que encara hi ha.

 

Els castellans no van tenir prejudicis racials i, a diferència dels anglesos, sí que varen permetre el mestissatge. Es varen formar matrimonis entre espanyols i dones indígenes. Els fills d’aquests matrimonis que eren anomenats criollos per tenir descendència europea, o només pel fet d’haver nascut fora d’Espanya, varen ser els que més tard a finals del segle XIX varen reclamar i aconseguir la independència de la corona espanyola per alliberar-se de les limitacions econòmiques i comercials que els imposaven.

 

Actualment Equador és un país que no viu del turisme. Les seves principals fonts d'ingressos són el petroli, les remeses que envien els immigrants, les flors (són exportadors de roses), els plàtans, i finalment el turisme.

 

La forta immigració que va patir el país el 2000 cap a països com Espanya i els Estat Units va ser motivada per la devaluació de la seva moneda local 25.000 a 1 dolar. Això va fer que un o dos membres de cada família equatoriana sortís del país. Ara dotze anys després molts tornen ja que la situació comença a estar normalitzada.

 

És un país que està de moment poc explotat turísticament parlant. Quito és una ciutat molt gran, té 54 km de llargària i està entre muntanyes. Té un centre històric colonial que va ser construït durant la colònia espanyola. També és colonial la ciutat de Cuenca, aquesta és la que està més ben conservada. Guayaquil, en canvi, és una ciutat de 2 milions d'habitants poc segura i que no té interès cultural.

 

No és un país on hi ha pobresa, ja que disposen dels recursos naturals suficients per poder auto alimentar-se i per tant tothom té el que necessita tant a zones rurals com a les ciutats.

 

Quito està a 2600 m damunt el nivell de la mar i et pot provocar mal d'altura per la mancança d'oxigen. En canvi Guayaquil està a la vora de la costa. És un país petit que, degut a aquesta altura, té uns microclimes increïbles. Durant el mateix dia es passa d'estar a 4500 m a pràcticament 0º C a baixar a 1000 m i tenir clima totalment tropical amb una temperatura de 20º o 30º C.

 

Pel que fa als interessos turístics que podem destacar, són les excursions a la zona de l’Amazònia per als amants de la naturalesa. Una ruta de volcans, en la qual en vàrem veure algun amb activitat encara. Una altra ruta de cataractes on es poden fer esports d’aventura com puenting o tirolina. Finalment la major atracció és Galapagos, que no vàrem visitar, però és el que té més atractiu turístic.

 

 Vídeo resum del viatge

 

Mira aquí

Galeria fotogràfica del viatge a Equador 

 

  

Por Vicent García

Viatges Magon Team 

Encuentra ofertas de vuelos
Adultos